Arto Rinne julkaisee albumillisen Petroskoin yliopiston Toive-yhtyeen varhaisäänityksiä

Petroskoin yliopiston kansanmusiikkiyhtye Toive täyttää 25 vuotta tänä syksynä. Juhlavuoden yhteydessä yhtyeen entinen monivuotinen jäsen Arto Rinne on julkaisemassa retrospektiivisen albumin, jolle hän on kerännyt Toive-yhtyeen vanhoja äänityksiä vuosilta 1985, 1987 ja 1988. Äänitykset on tehty yhtyeen harjoitustiloissa kannettavalle kasettisoittimelle. Pari surullista viulukappaletta on tallennettu Suomalaisen teatterin aulassa runoilija Taisto Summasen hautajaisissa helmikuussa 1988.

2007. Petroskoin yliopiston kansanmusiikkiyhtye Toive. Varhaisäänityksiä 80-luvulta
2007. Petroskoin yliopiston kansanmusiikkiyhtye Toive. Varhaisäänityksiä 80-luvulta

Mukana soittamassa on Toiveen ensimmäisten kokoonpanojen muusikkoja: Nelli Piiponen, Natalia Tkatsenko, Roman Pivnenko viuluissa, Arto Rinne haitarissa, Leonid Sevets ja Igor Arhipov kontrabassossa, Aleksandr Medvedev (Santtu Karhu) mandoliinissa ja monia muita.

Kaikki kappaleet ovat digitaalisesti remasteroituja.

Albumi sisältää etupäässä instrumentaalikappaleita ja yhtyeen laulujen säestysversioita. Yhteensä levyllä on 35 raitaa sekä yhtyeen valokuvia vuosilta 1985-1988.

Venäjän Karjalan kansanmusiikin uusi aalto on alkanut 1980-luvun puolivälissä juuri Toive-yhtyeen ansiosta. Nostakaamme hattua 25 vuotta täyttävälle Toiveelle!